Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pigmentstoornissen

Bij pigmentstoornissen is sprake van een verstoring in de aanwezigheid van de hoeveelheid pigment in de huid.

Hyperpigmentatie

Bij hyperpigmentatie is sprake van te veel aanmaak van pigment, waardoor de huid op bepaalde plaatsen donkerder van kleur is. Een bekende vorm van hyperpigmentatie is melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Hoe het precies ontstaat is nog steeds onduidelijk. Naast genetische aanleg spelen hormonale factoren, zwangerschap, zonexpositie en fototoxische geneesmiddelen een rol bij het ontstaan en/of verergeren van de klachten.

Behandelmogelijkheden:

De huidtherapeut van huidtherapie Cutaan heeft diverse behandelingen om hyperpigmentatie aan te pakken, zoals camouflagetherapie, peelingbehandelingen en microdermabrasie.

Hypopigmentatie

Bij hypopigmentatie is sprake van te weinig aanmaak van pigment, waardoor de huid lichter wordt. Bij afwezigheid van pigment wordt gesproken over depigmentatie.

Therapie: camouflagetherapie

Vitiligo

Vitiligo is een huidaandoening waarbij grillige melkwitte vlekken ontstaan op de huid door verlies van pigment in de huid. Vitiligo kan op elk leeftijd ontstaan, maar bij de meeste mensen ontstaat de aandoening voor het 30ste levensjaar. Het is onbekend waarom de pigmentcellen in de huid kapot gaan. De vlekken kunnen in de loop van de tijd groter worden. Vitiligo varieert in grootte en vorm. De rand van de vlekken is vaak donkerder dan de normale huidskleur. De oorzaak van vitiligo ligt vermoedelijk in het feit dat het afweersysteem de vernietiging van de eigen pigmentcellen veroorzaakt. Normaal valt het afweersysteem alleen lichaamsvreemde cellen aan. Vaak hebben mensen met vitiligo andere aandoeningen, waarbij het afweersysteem het lichaam aanvalt, zoals suikerziekte, reuma en schildklierziekte. De plekken zitten vaak op de handen, voeten, gezicht, oksels en op drukplekken zoals knieën en ellebogen.

Therapie: camouflagetherapie

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.